10 SKRIVNOSTI ZA GOSTE IN ZDRAVE LASE – Beesmetic

1. Uporaba suhega šampona

Prepogosto umivanje las lasišče tako izsuši, da se lasje posledično še bolj mastijo, da bi ohranili potrebno vlago. Ko se ti lasje zdijo mastni, od zadnjega umivanja pa nista minila niti dva dneva, uporabi suhi šampon! Tako boš lahko z umivanjem počakala še en dan, tvoji lasje pa bodo še vedno izgledali čisti.

2. Nanos šampona le na lasišče

Najpogostejša napaka pri pranju las je nanašanje šampona na celotno dolžino las. Lasje so namreč mastni le pri lasišču, na konicah pa so lasje suhi in s šamponiranjem tega predela konice še dodatno izsušimo. To doprinaša k dodatnemu lomljenju in cepljenju konic. Šampon zato nanesi le na lasišče, nežno vmasiraj in speri z vodo. Za dobro očiščeno lasišče ga našamponiraj dvakrat.

3. Uporaba bombažne majice namesto brisače

Brisanje las z navadno brisačo je najslabše, kar lahko narediš svojim lasem! Ko so lasje mokri, so bolj dovzetni za poškodbe. Z ovijanjem las v brisačo in drgnjenjem las poškodujemo lasno ovojnico, povzročamo dodatno izsušenost las, ustvarjamo vozle in bolj slamnati videz las. Namesto tega lahko ponovno uporabiš kakšno staro, preveliko bombažno majico, saj je veliko bolj nežna do las in ne absorbira preveč vlage. Izogni se drgnjenju las in jih le ovij v majico ter počakaj 10 minut, da se odvečna vlaga vpije v majico.

4. Sušenje las s čim nižjo temperaturo sušilnika za lase

Dobro znano dejstvo je, da visoke temperature poškodujejo lase. Kljub temu uporabljamo vse močnejše in bolj vroče sušilnike za lase, da so naši lasje čim hitreje suhi in ne izgubljamo časa še s tem. To žal vodi do lomljenja las in povzroča razcepljene konice. Namesto hitenja si vzemi čas za nego svojih las, obljubim, da se bo na dolgi rok obrestovalo! Lase si delno posuši že na zraku, nato pa na sušilniku nastavi najnižjo temperaturo in z dovolj veliko oddaljenostjo sušilnika posuši svoje lase. Trajalo bo malo dlje, kot po navadi, bodo pa zato lasje bolj zdravi in sijoči.

5. Uporaba kokosovega in arganovega olja

Če imaš probleme s suhimi lasmi, so olja idealna rešitev! Kokosovo olje in arganovo olje namreč navlažita lase, poleg tega pa jih zaščitita pred lomljenjem, preprečujeta izpadanje las in spodbujata rast novih las. Olje prodre globje v las kot navadni balzam za lase, kar vodi do čudovitih, svetlečih in mehkih las. Olje nanesemo od sredine do konic las ter ga pustimo delovati pol ure. Nato si operemo glavo s šamponom in balzamom.

6. Uporaba mask za lase

Za dodatno nego enkrat na dva tedna svojim lasem privošči naravno masko za lase.

7. Pogosto striženje

V nasprotju z razširjenim prepričanjem redno striženje ne pomaga pri hitrejši rasti las, jih pa ohranja zdrave. Če redno postrižemo razcepljene konice, pa bodo lasje gostejši ter se bodo manj lomili. Od tu izvira prepričanje, da lasje rastejo hitreje, saj zaradi manjšega lomljenja zrastejo daljši.

8. Masiranje lasišča

So tvoji lasje tanki ali pa si želiš več volumna? Bi rada, da rastejo hitreje? Vse želje si lahko izpolniš z redno masažo lasišča! Lasišče masiramo tako, da s prsti rahlo pritiskamo nanj v krožnih gibih. S tem stimuliramo živčne končiče in pospešimo cirkulacijo krvi. Tako lasni mešički dobijo več hranil in kisika, kar omogoči hitrejšo rast las.

9. Barvanje z naravnimi barvami

Agresivne kemične barve lahko nadomestimo z naravnimi barvami. Kana je naravna barva, s katero dobimo rdečo barvo las, če jo zmešamo z indigom, pa dobimo različne odtenke rjave do črne barve. Če imamo naravno blond lase, pa lahko barvo osvežimo s seno. Z naravnimi barvami naše lase nahranimo, jih okrepimo ter zmanjšamo izpadanje las. Poleg tega pa dobimo prečudovito barvo las.

10. Neoluščeno proso

Proso je polno vitaminov in hranil, ki blagodejno vplivajo na našo prebavo, poleg tega pa koristijo naši koži in lasem. Proteini, ki jih vsebuje proso, okrepijo lasne mešičke, kar preprečuje izpadanje las. Proso spodbudi cirkulacijo krvi v lasišču, kar pospeši rast las. Poleg tega naredi lase močnejše in bolj svetleče. Uživamo ga tako, da neoluščeno proso najprej zmeljemo v kavnem mlinčku, nato pa ga dodamo v kosmiče, smuti, jogurt ali kakšno drugo jed.

Želim ti čimveč “good hair” dnevov in čimmanj skrbi! ❤️ // Rebeka

Leave a comment

Minimum 4 characters