8 trikov za popolno obrite noge – Beesmetic

Poletje je pred vrati, s tem pa tudi nujno zlo – britje nog. Se tudi ti ob tem spopadaš z vraščenimi dlakami, suho kožo, srbečico in dlakami, ki zrastejo nazaj absolutno prehitro? Potem je čas, da v svojo rutino britja vneseš nekaj sprememb.

1. Naredi si piling nog

Tako odstraniš delce odmrlih kožnih celic, kar omogoči rastočim dlačicam, da pridejo na površino. S tem preprečiš vrasle dlačice. Piling naredi 2 dni pred britjem in ne tik pred britjem, da kože ne boš preveč razdražila. Lahko ga ponoviš tudi 2 dni po britju.

2. Pred britjem za nekaj minut namoči noge

Zelo pomembno je, da pred britjem vedno zmočiš kožo s toplo vodo. Še boljše pa je, če ostaneš v banji ali pod tušem nekaj minut, saj se tako koža in dlake zmehčajo. Z rezilom lahko po tem prideš bližje dlačnemu mešičku in s tem podaljšaš čas, preden se bodo dlake spet prikazale na površju. A pazi, da se ne namakaš predolgo, po 15ih minutah se začne koža gubati in otekati, kar oteži britje.

3. Uporabljaj peno za britje

S peno za britje zmehčaš dlake in dlačne mešičke, zato je ob britju koža manj razdražena. Kožo zaščitiš in omogočiš bolj gladke potege z britvico. Če nimaš pene za britje, jo lahko nadomestiš z balzamom za lase. Nikar pa ne uporabljaj gela za tuširanje ali mila, saj s tem povečaš rdečico in razdraženost kože.

4. Ne uporabljaj britvice z manj kot štirimi rezili

Priporočam ti, da investiraš v britvico s vsaj štirimi ali petimi rezili. Več rezil ko ima britvica, manjša je možnost za ureznine. Nekatere ženske priporočajo tudi uporabo moških britvic, saj so boljše kot večina ženskih britvic. V vsakem primeru izberi kvalitetno britvico s premično glavo.

5. Redno menjaj rezila na britvici

Korak zveni samoumeven, a koliko od nas uporablja britvico dlje, kot naj bi jo? Stare britvice so manj efektivne, po njihovi uporabi pa je koža bolj razdražena. Na takšni britvici se lahko nahajajo tudi bakterije, kar lahko privede do vnetja. Britvico je priporočljivo zamenjati na vsakih 10 britji.

6. Brij se v nasprotni smeri rasti dlak

S tem prideš bližje dlakam in podaljšaš čas, preden dlake zopet zrastejo.

7. Po končanem britju noge speri z mrzlo vodo

To pomaga pomiriti razdraženo kožo in zaustaviti krvavitev manjših ranic, če se med britjem slučajno urežeš.

8. Ustrezna nega kože po britju

Z ustrezno nego zmanjšaš možnost vraščanja dlak in nastanka rdečih pikic, ki se včasih pojavijo na koži. To je tudi nujen korak za res gladko in mehko kožo. Izogibaj se izdelkov, ki vsebujejo alkohol ali parfume, saj to še dodatno razdraži kožo.

Leave a comment

Minimum 4 characters