BREZPLAČNA POŠTNINA za vsak nakup nad 50€!

×

Zgodba

OD ČEBELNJAKA DO KOZMETIČNE LINIJE

Preberite, kako sta se ljubezen do nege kože in tradicije čebelarstva prepletla v zgodbo o medeni kozmetiki Beesmetic, kot jo pripoveduje ustanoviteljica znamke, Rebeka Udvanc.

1964
Zgodba Beesmetic leto 1964

LJUBEZEN DO ČEBEL ZAPISANA V GENIH

Ljubezen do čebel se v naši družini prenaša že skozi 4 generacije, saj se je s čebelarstvom ukvarjal že moj pradedek.

1968
Zgodba Beesmetic leto 1968

MOJ VZOR IN NAVDIH

Svoje vrednote je pradedek prenesel na svojo hčer, mojo babico, ki še danes v vsem in vsakomur poskuša najti nekaj dobrega in izžareva dobrosrčnost, ljubezen in hvaležnost. Že od malih nog mi je bila vzor in me učila spoštovanja do vseh živih bitij in narave, iz katere sem pozneje dobila navdih za zgodbo Beesmetic.

ZAKAJ JE ČEBELARSTVO POMEMBNO?

Čebele so glavne opraševalke rastlin, oprašijo skoraj 80% cvetov in nam zagotavljajo pridelavo ene tretjine svetovne hrane – za vsako tretjo žlico hrane gre torej zasluga čebelam! Te pa so vse bolj ogrožene zaradi uporabe pesticidov, onesnaževanja okolja, podnebnih sprememb in bolezni. Zato je poslanstvo čebelarjev, da ohranjajo čebele, tako pomembno.

2011
Zgodba Beesmetic leto 2011

MAZILA IZ ČEBELJEGA VOSKA

Tekom osnovne šole sem vsako poletje bila na počitnicah pri dedku in babici. Spomnim se nabiranja ognjičevih cvetov, iz katerih sva nato z dedkom ustvarjala ognjičeva mazila s čebeljim voskom. Ta so pozdravila vsako kožno težavo 🙂

MOČ ČEBELJIH PRODUKTOV

Ste vedeli, da so med za celjenje ran uporabljali že stari Egipčani? Za lepo in sijočo kožo pa ga je v svoji lepotni rutini uporabljala tudi Kleopatra. Med v sebi skriva neverjetne protivnetne lastnosti in kožo vlaži, nahrani in neguje. Čebelji vosek jo obnovi, zaščiti in ji daje elastičnost. Propolis deluje protimikrobno, zmanjšuje rdečico in spodbuja tvorbo kolagena.

IZVEDITE VEČ O SESTAVINAH
2017
Zgodba Beesmetic leto 2017

VZKLILA JE IDEJA…

Tekom odraščanja sem se vsako zimo borila s srbečo in suho kožo. Ko sem poskušala rešiti svoje težave, sem se vrnila k skoraj pozabljenemu znanju. Začela sem izdelovati izdelke za nego kože iz čebeljih pridelkov in to mi je zelo pomagalo. Nekaj vzorcev sem delila s prijatelji, ki so jih razširili po svetu, in ker je povpraševanje naraščalo, je rasla tudi moja strast.

Zgodba Beesmetic SPODBUJANJE ČEBELARSTVA

SPODBUJANJE ČEBELARSTVA

Čebelje pridelke, ki jih uporabljava v Beesmetic kozmetiki, odkupujeva od lokalnih slovenskih čebelarjev in tako podpirava njihovo delo in prizadevanje za ohranjanje čebel. Pozorni sva, da sodelujeva le s čebelarji, ki ravnajo čebelam prijazno in odgovorno ter vzamejo le presežke medu. Podpirava tudi ekološke čebelarje in vedno prioritizirava dobrobit čebel.

2019
Zgodba Beesmetic leto 2019

RAZVOJ PRODUKTOV

Razvoja produktov sva se sprva lotili v domači kuhinji, ki je kmalu postala najin laboratorij. Ta je vedno dišal po čebeljem vosku in rastlinskih izvlečkih. V njem so bili narejeni prvi balzami za ustnice, v letu 2020 pa sva izdelavo izdelkov prestavili v bolj profesionalni laboratorij v Sloveniji z namenom, da zagotoviva najvišje standarde kakovosti in ljudem ponudiva najboljše, kar ponuja naravna kozmetika. Skupaj s tamkajšnji strokovnjaki še danes uspešno sodelujemo in razvijamo nove formulacije in izdelke.

2019
Zgodba Beesmetic leto 2019

NASTANEK ZNAMKE BEESMETIC

Po mesecih priprav, truda, izzivov in premagovanja samih sebe sva v letu 2019 registrirali podjetje in negovalne medene izdelke postavili na virtualne police najine spletne trgovine.

V KAJ VERJAMEVA

Močno verjameva, da lahko ljudem pokaževa, kakšne naravne koristi imajo čebelji produkti na naše notranje počutje in zunanji izgled. Zavezani sva h kvaliteti, učinkovitosti, informiranju o negi kože, spoštovanju okolja in povezovanju z lokalnimi čebelarji. Delujeva transparentno, odgovorno in najpomembnejše – s srcem.

Zgodba Beesmetic leto 2017

LINIJA MEDENEGA RAZVAJANJA

V času obstoja znamke Beesmetic sva ustvarili že več kot 7 kozmetičnih izdelkov, obogatenih s čebeljimi produkti. Odkrijte naše najbolj prodajane izdelke in izkusite pravo medeno razvajanje.

ODKRIJTE NAJBOLJ PRODAJANE IZDELKE