Okrepi svoj imunski sistem s cvetnim prahom – Beesmetic

Že dobro smo zakorakali  v jesen in z nižjimi temperaturami je prišla tudi sezona prehladov gripe in vnetega grla. 🙁
Tako kot vsako leto se uspešno izogibam tem nevšečnostim z domačim pripravkom za okrepitev imunskega sistema, ki ga lahko pripraviš tudi ti. Sestavjajo ga domači med, ingver in cvetni prah. 

Cvetni prah je poznan po tem da pomaga pri okrepitvi imunskega sistema, saj je bogat z beljakovinami in minerali. Zaradi antimikrobnih in antivirusnih lastnosti pomaga telesu v borbi proti bakterijam in virusom. Poleg tega pa zaradi izredno visoke hranilne vrednosti pomaga izčrpanemu telesu pri prebolevanju bolezni.

Med je obvezno domače zdravilo pri lažjih obolenjih dihal in žrela. Še bolje, kot da ga dodaš čaju, je da ga poješ kar takega z žlice. Pri obolelem grlu ti lepo obloži grlo in tako zaradi antiinflamatornih lastnosti blaži razdraženo in boleče grlo. Najboljši med za izboljšanje zdravja je kostanjev ali pa gozdni saj vsebuje veliko mineralov.

Ingver zniža telesno temperaturo polg tega pa zmanjša vnetje. Deluje pa tudi antibakterijsko in miri kašelj. 

Ta pripravek lahko ješ preventivno ali pa da si z njim pomagaš pri prebolevanju prehlada. Meni pa je tako zelo dober, da ga včasih jem zato da se malo zdravo posladkam.  🙂

Zelo pomebno pa je tudi da veliko piješ (topel čaj je vedno dobrodošel na hladen jesenski večer) in pa da se dovolj giblješ. Z gibanjem spodbudiš delovanje limfnega sistema, ki je eden najpomembnejših delov imunske obrambe. 

cvetni prah

Recept: 3 žlice gozdnega medu, čajna žlička naribanega ingverja, žlica cvetnega prahu

Vse skupaj zmešaj in shrani v steklen kozarček. Hrani v hladilniku. Vsako jutro in zvečer pojej eno žličko mešanice.Včasih dodam še stisnejno limono in pa propolis, raztoplen v alkoholu.

Pobrskaj kaj od tega imaš doma in si naredi svoj “immune boost” 😀 da boš čimbolje lahko užival/a  v lepih jesenskih barvah in sončnih dnevih, brez smrkanja in bolečega grla.
//Raja

Leave a comment

BREZPLAČNA E-KNJIGA

Po prijavi boš v nekaj minutah v svoj e-mail nabiralnik dobil knjižico z medenimi recepti. Ne pozabi pregledati tudi med promocijo in vsiljeno pošto.

x
Minimum 4 characters