10 izvirnih načinov, da preženeš dolgčas v karanteni – Beesmetic

Že skoraj en mesec smo zaprti v karanteni in verjamem, da marsikomu zmanjkuje idej, kaj početi. Če bo vse po sreči, se bo karantena kmalu končala. Da pa bo ta dan prišel čim hitreje, sem ti pripravila seznam aktivnosti, s katerimi lahko preženeš dolgčas v karanteni in si popestriš svoj vsakdan.

Ustvarjanje naravne kozmetike

Pazi, saj na internetu kroži kar nekaj receptov, ki so prej škodljivi kot koristni za kožo. Izogibaj se sodi bikarboni, ki je preveč bazična in limoni, ki je preveč kisla za našo kožo. Izogibaj se tudi sladkorju in soli, ki lahko ob drgnenju na koži naredita mikropoškodbe.

Fotoalbum

Verjamem, da imamo vsi na telefonu ali računalniku mnogo slik, ki jih nikoli ne pogledamo. Vzemi si čas in izberi najlepše. Razvij jih in naredi fotoalbum, ki bo poln lepih spominov. Nekaj predlogov, kje lahko razviješ fotografije: 1, 2, 3.

Jedi iz drugih kultur

Izberi si dan v tednu, na katerega boš kuhal/a jedi iz drugih kultur. Na primer vsako sredo si izberi eno kulturo in pripravi kosilo po njihovih tradicionalnih receptih: indijsko, afriško, mehiško, azijsko, turško… Morda najdeš kakšen res okusen recept, ki ga boš obdržal/a na rednem jedilniku.

Generalna čistka

Če se še nisi, se lahko lotiš spomladanskega čiščenja doma. Preglej omare, predale in se znebi stvari in oblek, ki jih več ne potrebuješ. Če nisi prepričan/a, ali bi določeno stvar obdržal/a ali ne, se vedno vprašaj: »Ali bi to stvar obdržal/a, če bi se preselil/a?«

Družabne igre

Če imaš ob sebi partnerja ali družinske člane, preživite večer skupaj ob igranju družabnih iger. Zagotovo imate doma kakšne karte, Človek ne jezi se, Activity, Enko… To vas bo povezalo in nasmejalo.

Slikanje

Ob naslednjem odhodu v trgovino kupi še platno, barve in čopiče. Na youtubu poišči tutorial za enostavno sliko in poskusi nekaj naslikati. Presenečen/a boš nad rezultatom.

Napiši si pismo v prihodnost

Obstaja super stran, ki omogoča, da sam sebi napišeš sporočilo in si ga pošlješ v prihodnost. Sam/a si izbereš, kako daleč v prihodnost bi ga rad/a poslal/a, eno leto, pet let, več? Čez določen čas te bo na mailu pričakalo sporočilo mlajšega sebe. Napišeš ga lahko TUKAJ.

Nova navada

V vsakdan vključi novo zdravo navado. Ne pretiravaj, če se jih boš lotil/a preveč hkrati, boš verjetno preobremenjen/a in boš kmalu izgubil/a voljo. Začni le z eno, ko ti slednja pride v navado, dodaj še kakšno. Primeri: Pitje dovolj vode na dan, redna telovadba, branje knjig namesto preživljanja časa na telefonu, urejen bioritem, meditacija, vaje za hrbtenico, bolj zdravo prehranjevanje…

Lucidno sanjanje

Poskusi lucidno sanjati! Lucidno sanjanje pomeni, da se v sanjah zaveš, da sanjaš. Takrat se lahko zavestno odločaš, kaj boš počel/a. Če skočiš, poletiš, če pokličeš nekoga po imenu, se bo ta oseba prikazala pred tabo, lahko se tudi »teleportiraš« kamorkoli hočeš. Kako ugotoviti, da sanjaš? Večkrat na dan se vprašaj, če sanjaš. To ti bo prišlo v navado in slej kot prej se boš to vprašal/a tudi v sanjah. Resničnost lahko preveriš tako, da prebereš tekst, se obrneš stran in ga spet prebereš. V sanjah se bo tekst spremenil. Lahko si prešteješ prste, v sanjah jih imaš ponavadi več ali manj kot 5. Lahko se pogledaš v ogledalo, v sanjah je podoba motna ali pa je sploh ni. Lahko skočiš, v sanjah boš tako poletel/a.

Pošlji razglednico svojim prijateljem

Poišči kakšen karton, kolaž, lepilo, barve… in naredi razglednice za svoje sorodnike in prijatelje. To, da jih ne moreš videti, še ne pomeni, da jim ne moreš polepšati dneva. Kljub temu, da nismo na počitnicah, bo kartica nekaj posebnega, saj jim boš z njo vlil/a upanje in jim pokazala, da misliš na njih. S to majhno pozornostjo, ki je ne bodo pričakovali, jih boš zagotovo razveselil/a.

Upam, si našel/la kakšno aktivnost, s katero si boš lahko popestril/a dneve v karanteni. Želim ti, da ostaneš zdrav/a in da preostanek karantene preživiš čim lepše.❤️

Leave a comment

Minimum 4 characters