Sveži in brez skrbi v poletje – Beesmetic

Madeži na oblekah?- nič več

Velikokrat se lahko zgodi, da ob uporabi naravnega, pa tudi navadnega drogerijskega dezodoranta, pride do neprijetnih madežev na oblačilih. Pri naravnih dezodorantih pa ravno zaradi naravnih sestavin madeži nastanejo še hitreje. Po letih uporabe naravnih dezodorantov in po poslušanju mnogih, ki so jih preizkušali skupaj z mano, želim z vami deliti nekaj nasvetov, kako preprečiti madeže ali pa jih odstraniti iz oblačil, če do njih pride. 

Naša naravna dezodoranta vsebujeta sodo bikarbono, koruzni škrob in čebelji vosek, ki lahko puščajo sledi na oblačilih. A s pravilno uporabo se lahko temu izognemo. Z uporabo naravnega dezodoranta pa se hkrati izognemo uporabi nevarnih kemikalij, ki preprečujejo naravno izločanje toksinov in povsem po nepotrebnem obremenjujejo naše telo.

Kako preprečiti nastanek madežev?

Dezodorant nanesite na predele pazduh po tuširanju. Pomembno je, da ga nanesete v zelo tankem sloju, saj madeže ponavadi povzroča presežek v nanosu dezodoranta. Izogibajte se nanosu na kožo takoj po britju, saj je koža takrat še razdražena. Po nanosu je priporočljivo, da počakate nekaj minut, preden si oblečete oblačila, da se ima dezodorant čas vpiti v kožo. Če želite vpijanje pospešiti, lahko dezodorant v kožo vmasirate s prsti. V primeru, da oblečete črno majico in se na njej pojavijo bele črte, jih preprosto nežno obrišite z vlažno krpo in bodo izginile.

Kako se znebiti rumenih madežev?

Včasih se, predvsem na belih bombažnih tkaninah, po močnem potenju pojavijo rumeni madeži v predelu pazduh. V vseh letih uporabe naravnih dezodorantov sem opazila, da se jih enostavno spere tudi pri nizki temperaturi (40 stopinj) v pralnem stroju, brez predhodnega namakanja. Če pa vas skrbi, da madeži ne bodo izginili, lahko predel pred pranjem tretirate z močnejšimi detergenti za tkanine.

Pomembno je zavedanje o prednostih, ki jih ima uporaba naravnih dezodorantov pred drogerijskimi. Sama opažam, da naravni delujejo bolj učinkovito, zdržijo cel dan, pri tem pa ne preprečujejo potenja. Vseeno preprečijo neprijetne vonjave in nas obdajo z nežnim prijetnim vonjem. Nekateri drogerijski dezodoranti vsebujejo rakotvorne snovi, velika večina pa preprečuje izločanje toksinov iz telesa, kar onemogoča naravno čiščenje in lahko ob dolgotrajni uporabi vodi do zdravstvenih težav. Vsemu temu se z uporabo naravnih dezodorantov izognemo in če je cena za naraven in zdrav dezodorant kakšen občasen madež, ki se ga preprosto odstrani, se mi to zdi povsem sprejemljivo. Vem pa tudi, da večina drogerijskih dezodorantov prav tako pušča madeže, tako da zame določitev med naravnim in drogerijskim dezodorantom zares ni težka. Nanos v tankem sloju, nekaj minut čakanja preden oblečeš majico, pa si svež, dišeč in brez madežev cel dan! 😀

Želim vam veliko brezskrbnega uživanja v poletnih aktivnostih.// Raja


Leave a comment

BREZPLAČNA E-KNJIGA

Po prijavi boš v nekaj minutah v svoj e-mail nabiralnik dobil knjižico z medenimi recepti. Ne pozabi pregledati tudi med promocijo in vsiljeno pošto.

x
Minimum 4 characters